Aracınızı kışa nasıl hazırlarsınız? İşte araçlarda kışlık bakımın püf noktaları
Kış aylarında araç sahipleri zorlu hava koşullarına karşı kendi önlemlerini almalıdır. Kış mevsiminin ilk günlerinde de sürücüler araçlarda kışlık bakım nasıl yapılır sorusunun cevabını aramaktadır.
Yağışlı, soğuk ve karlı dönemler arabalar için zorlu olabilir. Özellikle bakımsız araçlar yağışlı ve karlı dönemlerde büyük sorunlar yaşayabilir. Bu sorun sadece araç sahiplerine değil çevredeki insanlara da zarar verebilir.
Peki kış dönemine girerken araçlarda kışlık bakım nasıl yapılır?
Kış şartlarından etkilenmemek için aracınız üzerinde mutlaka yapmanız gereken bakımları sizler için derledik.
1. Otomobilinizin Servis Bakımını Yaptırın
Kış ayına girerken ve kış ayından çıkarken araçlarınızın bakımlarını mutlaka yaptırmalısınız. En doğru bakımı serviste yaptırabilirsiniz.
2. Akü Kontrolünü Yaptırın
Kışlık araç bakımınının önemli bir unsuru da araçların akü bakımlarıdır. Soğuk hava, akü üzerinde olumsuz etki yaratabiliyor. Araçlarda akülerin ömrünün ortalam 5 yıl olduğu bilinmektedir. Akü, bu süreden sonra mutlaka bakıma girmeli ve değiştirilmelidir.
3. Mutalaka Antifriz Kullanın
Antifriz motor soğutma sıvısıdır. Kış mevsiminde motorun su deposunun yarısı su yarısı antifriz olmalıdır. Ve kış ayı bitene kadar da bu sıvıyı tazelemeniz doğru olacaktır.
4. Lastik Bakımlarını İhmal Etmeyin
Otomobilinizin fren dengesini sağlayan anahtar parça olan ve karlı, buzlu yollara karşı lastiklerin iyi durumda olmaları önemlidir. Lastiğin havası ve dişleri bu bakımdan önemli bir noktada yer almaktadır. Uzmanlar kış aylarında minimum 3 mm diş derinliğine sahip lastikleri tavsiye etmektedir. Bu
nedenle kış aylarına giriş yaparken lastiklerinizi kışlık lastikler ile değiştirin. Aracınızda zincir bulundurun.
5. Farları Kontrol edin
Far lambalarınızın sorunsuz çalıştığından ve temiz olduğundan emin olun.
6. Cam ve Sileceklerin Bakımı Yapın
Özellikle ön ve arka camlarınızı mutlaka temiz tutun. Öte yandan cam yıkama sıvınızın soğuk nedeniyle donmaması için de antifriz kullanın.
Cam sileceklerinin bakımlarını da ihmal etmeyin, gerekirse silecekleri değiştirin.
8. Aracınızda İlk Yardım Kiti, Arıza Kiti ve Yaşamsal Kit Nulundurun
Kış mevsiminde özellikle uzun yollarda meydana gelebilecek aksilikleri hesaba katarak aracınızda ilk yardım kiti, arıza kiti, yaşamsal kit bulundurun.
9. Kasko ve Sigortanızı Kontrol Edin
Sigorta firmanızın size sağladığı hizmetleri mutlaka soruşturun.
10. Frenlerin Kontrolü ve Bakımını Yaptırın
Aracınızın fren, balata, disk ve hidrolik kontrollerini ve bakımlarını yaptırın.